De campagne
Minderen voor Kinderen is een meerjarig initiatief van UNICEF Nederland en LINDA.foundation. Heel Nederland wordt opgeroepen om een week lang te minderen en de gerealiseerde besparingen (geheel of gedeeltelijk) te doneren aan Minderen voor Kinderen.

Minderen voor Kinderen bestaat uit een app en een website. Op de app kan worden bijgehouden waarop bespaard wordt. De actieweek 2019 vindt plaats van 16 tot en met 22 september. De website en de app blijven het hele jaar beschikbaar voor gebruik.


UNICEF Nederland en LINDA.foundation

UNICEF en LINDA.foundation bundelen voor deze nationale en jaarlijks terugkerende campagne hun krachten en maken zich sterk voor één gemeenschappelijk doel: het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen over de hele wereld. 

De opbrengst van deze gezamenlijke campagne wordt gelijkelijk verdeeld over beide doelen die daarmee hun eigen reguliere doelstellingen realiseren. 


UNICEF Nederland

UNICEF is dé VN-kinderrechtenorganisatie. We hebben een unieke opdracht vanuit de Verenigde Naties: alle kinderen geven waar ze recht op hebben. Samen met anderen willen wij ieder kind de kans geven om kind te kunnen zijn. Ieder kind moet gezond kunnen opgroeien, zich kunnen ontwikkelen en het beste uit het leven kunnen halen. Het maakt voor ons niet uit waar ze wonen, waarin ze geloven en wat hun afkomst is. Wij zijn er, onvoorwaardelijk, voor ieder kind. 


LINDA.foundation

De LINDA.foundation stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden. Vanaf de start in 2013 hebben wij al meer dan 16.000 gezinnen gesteund. De komende jaren hopen wij nóg meer gezinnen blij te kunnen maken. Dat doen we in de vorm van een pakket bonnen voor Albert Heijn, Hema, Intertoys en C&A waarmee ze lekker kunnen eten, een cadeautje in de schoen kunnen krijgen en een feestelijke outfit kunnen dragen tijdens de kerstviering.


Donaties

Donaties aan Minderen voor Kinderen worden voldaan op bankrekeningnummer NL42 INGB 0008965944 t.n.v. LINDA.foundation. Jaarlijks op 31 december wordt het saldo voor 50% verrekend met UNICEF Nederland. De accountant van LINDA.foundation zal de juistheid van de verdeling controleren.


Contact

Vragen of klachten over de campagne kunnen per mail gesteld worden aan info@minderenvoorkinderen.nl. Wij streven ernaar om vragen binnen 1 werkdag te beantwoorden.